Виливи для змішувачів: інструкція, як вибрати грамотно виливів для змішувача

Виливи для змішувачів: опис основних критеріїв правильного вибору виливу

Змішувач відноситься до групи сантехнічних приладів, без яких неможливе регулювання нагрівання води. Завдяки оригінальній конструкції змішувач змішує два потоки: холодний і гарячий.

Щоб створити комфортні умови використання води, необхідно правильно підібрати вилив. В основному встановлюють змішувач із довгим виливом.

Особливості сучасних виливів

Конструкція виливу передбачає металеву трубку, так званий «гусак», через яку рухається нагріта вода до умивальника або ванної. Виливи для змішувачів на кухні продаються окремо, як запасна змінна деталь.

Виробники випускають «гуси» різної форми:

  • Прямі;
  • Вигнуті;
  • Довгі;
  • Короткі;
  • Кутові;
  • Без кутів;
  • Трубчасті;
  • Паянні;
  • Лите;
  • Легкі;
  • Важкі.

Змішувачі з такими трубками легко монтуються прямо на стіну. Устаткування відрізняється технологічними особливостями конструкції.

Воно поділяється на кілька типів:

  • Кругі;
  • Квадратні;
  • Трикутні.














Фото зливів для змішувача можна побачити на сторінках каталогів спеціальних інтернет-магазинів. Різноманітність конструкцій дозволяє кожному покупцеві вибрати підходящий вилив для свого змішувача.

У комплект часто входить верхній душ, а також зворотний клапан, що не пропускає потік води назад.

Позитивні якості виливів

До переваг всіх типів «гусаків» можна віднести кілька важливих якостей:

  • Міцність;
  • Довгий термін експлуатації (більше 10 років);
  • Надійність;
  • Безпека;
  • Простий монтаж;
  • Сумісність з будь-якими типами кранів;
  • Невисока вартість;
  • Гігієнічність;
  • Комфорт;
  • Просте обслуговування;
  • Можливість проведення дезінфекції;
  • Матеріал ніколи не іржавіє;
  • Привабливий вигляд;
  • Великий асортимент.

Як грамотно вибрати вилив

Підбираючи конструкцію змішувача, необхідно обов’язково враховувати кілька важливих технологічних моментів.

  • Для раковини, що має дві чаші, дуже важливо, щоб у конструкції виробу був передбачений поворот виливу.
  • Від цього залежить зручна робота кухонної господині. Виробники, які виготовляють змішувачі, обов’язково враховують цей нюанс.
  • Кут повороту зазвичай становить 120-140 градусів. У дорогих моделей він може досягати 180 градусів.

Для острівних мийок, оптимальним змішувачем буде система, вилив якої має можливість рухатися на 20 градусів.








Змішувач для ванної кімнати з довгим виливом дає можливість набирати воду, користуючись великим посудом. Його єдиним недоліком вважається сильне розбризкування.

Залежно від технологічного процесу виготовлення, виливи поділяються на кілька видів.

Трубчасті вироби

Ці «гусаки» набули величезної популярності через невисоку вартість. Їхнє виготовлення не викликає особливої ​​складності. Достатньо зігнути сталеву трубку. На її торці є канавки, в які встановлюються пари гумових прокладок, а також пластмасове кільце з розрізом. Воно призначене для створення упору фіксуючої гайки.

Завдяки гумкам, створюється герметичність. Іноді, крім кільця, встановлюють додаткову пластикову прокладку для створення щільнішого з’єднання. На протилежному кінці трубки зроблено різьблення для кріплення аератора.






Паяні системи

Основною перевагою паяних «гусаків» вважається велика різноманітність форм. Гумки, що спільно з пластиковим кільцем кріпляться на ніпель.

  • Його вкручують, потім в ніпель вставляють кран, конструкцію фіксують гайкою.
  • Торці трубки обладнані впаяними гайками, призначеними для кріплення деталей (аератора, ніпеля).
  • Виробництво паяних моделей відрізняється від технології виготовлення трубчастих деталей.
  • Металічну заготівлю ще й надувають.

В результаті виходять гуси, що відрізняються нерівномірним діаметром.

Лите конструкції

Найдорожчий вилив.Монолітний корпус із різьбленням на кінці для фіксації аератора з ніпелем.

  • Такі системи відрізняються великою вагою, виготовляються з латуні.
  • Зазвичай використовується ЛЗ-59. Для виготовлення трубчастих та паяних моделей використовують найдешевшу латунь.
  • Іноді застосовують металеві сплави, що відрізняються не високими фізико-технічними показниками.
  • Вироби зазвичай піддаються хромуванню.
  • Унікальні моделі оздоблюються розкішними декоративними матеріалами.

Важливі параметри

Вибираючи трубку для змішувача необхідно враховувати два основні показники:

  • Довжина;
  • Висота.









Від цього залежить подальша зручність експлуатації. Під висотою виливу розуміється найкоротша відстань між основним отвором для проходження потоку води та нижньою поверхнею корпусу.

Якщо раковина використовується тільки для чищення зубів, ранкового вмивання, краще встановлювати змішувач із гнучким виливом:

  • Середній – 15-25 см;
  • Низький – менше 15 см.

Подібні змішувачі чудово виглядають із плоскими, а також неглибокими раковинами.

Довжиною виливу називається відстань між кінцями виробами. Зазвичай цей параметр знаходиться в діапазоні 3,2 – 51 см. Довгий стандартний кран підходить для широкої раковини. Сильний струмінь, що регулярно б’є по умивальнику, стає причиною утворення нальоту. Ідеальним варіантом, вважається попадання струменя прямо в клапан.

Залежність змішувача від матеріалу

Змішувачі зазвичай виготовляються з латуні. Щоб надати виробу красивого, привабливого зовнішнього вигляду, зовнішня поверхня обов’язково покривається шаром хрому. Він підвищує гігієнічність виробу. Окрім нанесення хрому, виробники покривають змішувачі різнокольоровими емалями.

Сьогодні виробники для виготовлення змішувачів стали використовувати композитні матеріали, характеристики яких нічим не поступаються латуні та сталі, а часом навіть перевершують їх. Такі вироби чудово виглядають зі стільницями, виготовленими з аналогічного матеріалу.

У вітчизняного покупця не виникає питання: де купити виливи для змішувачів. Сучасний ринок пропонує величезний асортимент різних кранів-змішувачів, а також запасних частин. Тут можна легко підібрати тип виливу, що найбільш підходить до встановленої на кухні ванної або змішувача.

Фото зливів для змішувачів