Як утеплити будку для собаки на зиму своїми руками і не дорого: інструкція з утеплення вольєра, в якому влітку буде прохолодно

Підготовка будки

Для сприятливого проживання вашого вихованця при конструюванні будки слід дотримуватись деяких правил. Це допоможе зробити будинок собаки теплішим ще до утеплення спеціальними матеріалами.

  1. Використання натуральних матеріалів. Будка з дерев’яного дерева при правильній споруді може не потребувати додаткового утеплення за рахунок позитивних теплоізоляційних властивостей деревини.
  2. Простір у будці та навколо неї слід підтримувати у чистому стані. Перед настанням холодів її потрібно обробити від кліщів та інших паразитів.
  3. Важливим параметром є розмір будки. Від цього залежить не лише температура всередині, а й комфортне проживання тварини. Будка завжди має відповідати розмірам тварини. При правильному будівництві будки собака зможе нагріти повітря своїм диханням.
  4. Житло вихованця в жодному разі не можна ставити на голу землю, асфальт або бетон. Будку слід поставити на бруси, цеглину або щось подібне, що підніме її над землею.
  5. Однією з помилок господарів є те, що на підлогу в будці вони кладуть ганчірки, непотрібні ковдри або взагалі матраци. Це не правильно. Підлога має бути встелена соломою, яку слід регулярно міняти.
  6. Хтось може уявити будинок без дверей взимку? Напевно, нікому не спадало на думку так «поліпшити» своє житло. Собакам теж потрібні двері, тільки в них під дверима мається на увазі важка фіранка. Виготовити фіранку можна з гуми чи іншого схожого матеріалу. Таке рішення допоможе позбавити собаку протягом.
  7. У зимову пору року слід відмовитися від ланцюгів. Це сковує рухи собаки, а рухливість є одним із способів зігрітися.

Найголовнішим параметром для підтримання сприятливих умов життя собаки є її харчування. Взимку, у мороз, тварина витрачає більшу частину своєї енергії на те, щоб зігрітися. Це не означає, що взимку собаку потрібно годувати частіше, ніж будь-яку пору року, компенсувати її витрати енергії допоможе збільшення калорійності їжі.